GrenaaS.net

Egnsnettene på Djursland

Postboks 199 - 8500 Grenaa - Tlf: 60 250 250

Så lykkedes det endeligt af få mailserveren i gang igen

051023

Det har været træls for os alle at være uden mail i mange dage ! - Årsagen var som meddelt i tidligere opslag her, at 19 email adresser på vores mailserver var blevet hacket af kriminelle. De kriminelles formål må formodes at være at få kendskab til email adressernes adgangskoder, for f.eks. at kunne misbruge de pågældende mailkonti til via vores mailserver "gratis" at sende et hav af annoncemail til hele verden, det man kalder SPAM-mails.

Vores mailserver-værts udstyr registrerede denne trafik og efter et par advarsler til os, som vi var for sene til at reagere på, blokerede de for al trafik på vores mailserver, så vi allesammen pludselig var uden mail.
På den baggrund lokaliserede vi alle de 19 e-mail adresser som sendte SPAM ud og deaktiverede dem. Derpå dokumenterede vi dette over for vores mailserver-vært og bad dem åbne for trafik igen. Men så enkelte skulle det ikke være, for da de lukkede op kom der ikke automatisk trafik igen. Så vi har her på det sidste måttet makke med at få systemet til at sende og modtage igen. Men nu endelig er det lykkedes.

Vi har nu lært at vi prompte skal reagere på vores mailserver-værts henstillinger om at henvende os til brugere hvis konti er blevet hacket og sender mængder af SPAM-mails og overbelaster trafikken, for at få disse mail-brugere til at køre antivirus på deres udstyr og derpå ændre deres adgangskode efter vores anvisninger så de ikke er lette at gætte.

Venlige hilsner
fra Bjarke Nielsen
formand@grenaas.netVi har nu lært at vi prompte skal reagere på vores mailserver-værts henstillinger om at henvende os til brugere hvis konti er blevet hacket og sender mængder af SPAM-mails og overbelaster trafikken, for at få disse mail-brugere til at køre antivirus på deres udstyr og derpå ændre deres adgangskode efter vores anvisninger så de ikke er lette at gætte.

Venlige hilsner
fra Bjarke Nielsen
formand@grenaas.net- Skrevet af Bjarke

www.GrenaaS.net - Kontakt (at) GrenaaS.net

Retur til GrenaaS.net